"A szemek szeretettel kísérjék
a kezek munkáját"
( Rudolf Steiner)

2012. január 15., vasárnap

Víz 2. Vízi világ

A héten a vízi világgal foglalkoztunk. Az elmúlt napokban volt akvárium takarítás, horgászverseny,festettünk, didaktikus és dramatikus játékokban vetélkedtünk.
Könyvekben tengerek, folyók, tavak vízi élővilágával ismerkedtünk.Beszélgettünk az élőlények fő ismertető jegyeiről, életükről, nevükről.

Akváriumunkból, miután halainkat élve kimenekítettük az ideiglenes lakhelyül szolgáló üvegbe , kezdődhetett a takarítás. Közkedvelt tevékenységnek számít a halaink lakhelyének takarítása. Az önfeledt pancsolásba torkolló kavicsmosásért mindig harc folyik, hogy mindenki részt vehessen benne a szokásosnál kicsit szervezettebb keretek között végeztük.
Akvárium takarítás


Horgászverseny:A játékban kettesével versenyezhettek a gyerekek, a barátok lelkes biztatásával kísérve.A győztes az lett, aki meghatározott időn belül, több halat horgászott ki.A feladat nem is olyan egyszerű, ügyességet, kitartást igényel. Nyílt napokon bárki kipróbálhatja..:)

Horgászverseny


Vízi világ: vizuális
Új technikával ismerkedtünk. Viaszkrétával különböző vízi élőlényeket rajzoltak a gyerekek, majd az egész lapot befestették kék festékkel. A technika ideális a felületfestés gyakorlására,motiválja a bátrabb rajzolást.

Vízi világ vizuális

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése